product
Lineaire actuator HSI met encoder-feedback
26-7-2007 - HSI introduceerde onlangs de 21000 serie hybride lineaire actuatoren op de Nederlandse markt.

De lineaire actuatoren van HSI zijn gebaseerd op hybride stappenmotoren en beschikbaar in groottes van 21 - 87 vierkante millimeter. Grootte 8, de kleinste uitvoering uit deze 21000-serie, heeft afmetingen van 21 x 21 mm en heeft een lange levensduur. Verder is hij ontwikkeld om stapjes van 1,5 - 40 μm te maken waarbij hij een maximale kracht van 2 - 45 N levert. Nieuw bij deze uitvoering is de encoder-feedback.
De toegepaste encodermodule uit de 21000-serie omvat een LED-lichtbron met een lens en een monolithische fotodetectorgenerator met signaalvormende elektronica waarmee de tweekanaals TTL-uitgangen worden gerealiseerd. De interne monolithische elektronicamodule zet de realtime positie, snelheid en richting om in TTL compatibele uitgangen.
De encoder is beschikbaar met resoluties van 120 - 330 cycli per omwenteling of 480 - 1200 pulsen per omwenteling. Verder kenmerkt hij zich door zijn compacte ontwerp en de tweekanaals kwadratuur TTL-blokgolf uitgangen. De encoder functioneert bij temperaturen van -10 - 85 C.
Verschillende gepatenteerde innovaties maken de kleine actuatoren geschikt voor motion-controlapplicaties waarbij nauwkeurig positioneren en snelle bewegingen zijn vereist. De nauwkeurigheid is nog verder te hogen door de mogelijkheid om via micro-stepping een hogere resolutie te realiseren.
De 21000-serie is beschikbaar in drie varianten: een captive uitvoering, een non-captive uitvoering en een externe lineaire uitvoering. Naar wens kan HSI de actuatoren ook klantspecifiek uitvoeren.

Meer informatie: www.hsi-inc.com of www.rotero.com