productnieuws
Duitse automobielfabrikanten ondersteunen PROFINET
4-2-2005 - Vier toonaangevende Duitse automobielfabrikanten hebben hun commitment uitgesproken ten aanzien van PROFINET, de IndustriŽle Ethernet-standaard van PROFIBUS International.

Tijdens een ontbijtsessie voor de pers op de SPS/IPC Drives in Neurenberg in november 2004 maakten vertegenwoordigers van Audi, BMW, DaimlerChrysler en Volkswagen bekend dat zij hun leveranciers zullen aansporen tot een versnelde introductie van systemen gebaseerd op PROFINET. Dit om te kunnen voldoen aan de eisen van de automotive industrie voor de volgende generatie.
Als doel werd door AIDA een vast en uniform protocol geformuleerd, onafhankelijk van producenten en gebruikers, maar voorzien van een geÔntegreerde veiligheidstechnologie. Tot de vereisten behoort verder de standaardisatie van engineeringstools.

De vier bedrijven vormen met elkaar AIDA, de Automation Initiative van Duitse binnenlandse Automobielfabrikanten. AIDA beschouwt een gemeenschappelijke omgeving voor Industrial Ethernet als dť manier om de uitdagingen voor toekomstige automatiseringssystemen met succes aan te gaan. PROFINET wordt eveneens ondersteund door de INTERBUS-organisatie. Gezamenlijk beschikken PROFINET en INTERBUS over bijna 20 miljoen werkende veldbusinstallaties, overeenkomend met ruwweg 75% van de wereldmarkt.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Dolf van Eendenburg, telefoonnummer (033) 469 05 07 of via de website: www.nl.profibus.com.