print deze pagina
Bericht
branchenieuws
3TU.Federatie en STW tekenen overeenkomst Valorisatie
20-7-2007 - Om vaker en sneller innovatieve toepassingen te krijgen voor onderzoeksresultaten, hebben de technische universiteiten van Delft, Eindhoven en Twente en technologiestichting STW een samenwerkingsovereenkomst Valorisatie getekend.

De samenwerkingsovereenkomst Valorisatie voorziet in een professionele en gestructureerde aanpak van de universiteiten en STW, waarbij gezamenlijke 'valorisatieteams' in het vervolg per onderzoekscase een exploitatieplan opstellen en uitvoeren.
In de Nederlandse kenniseconomie neemt het belang toe van een snelle commerciële vertaling van nieuwe kennis en vindingen, oftewel kennisvalorisatie. Kennisvalorisatie is, naast onderwijs en onderzoek, één van de kerntaken van de universiteiten. Valorisaties uit het verleden, waarbij vindingen uit STW-onderzoek commerciële toepassingen kregen in (nieuwe) ondernemingen, bewijzen het succes van een gerichte en gezamenlijke inzet.
In de 3TU.Federatie bundelen de universiteiten hun krachten op het gebied van onderwijs en onderzoek. Door deze bundeling van wetenschappelijk talent kunnen zij meer gericht werken aan technologische doorbraken. Hiermee willen zij gezamenlijk een belangrijke bijdrage leveren aan het oplossen van urgente maatschappelijke vraagstukken, onder meer op het gebied van mobiliteit, energie en klimaat. Door gerichte samenwerking en het vormen van een kritische massa zijn de drie universiteiten in staat om beter bij te dragen aan het versterken van de Nederlandse kenniseconomie. Bovendien kan toptalent uit binnen- en buitenland gemakkelijker worden aangetrokken. Op 7 februari 2007 werd de 3TU.Federatie officieel opgericht. In het 3TU.Innovation Lab werken de universiteiten gezamenlijk aan het versterken van valorisatieactiviteiten.
Technologiestichting STW is als financier van technisch-wetenschappelijk onderzoek van oudsher gericht op het ondersteunen van onderzoekers bij de toepassing van de gegenereerde kennis. STW formeert rond gehonoreerde projecten een zogenoemde gebruikerscommissie, waarin partijen participeren die mogelijk in de resultaten geïnteresseerd zijn. Van meet af aan is daarbij oog voor octrooieerbare kennis. STW voert een actief beleid om eventuele octrooien ook tot exploitatie te brengen.

Meer informatie: www.stw.nl

terug

Actueel
Integreerbare digitale koppelmeetopnemer
27-7-2007 - HBM heeft een serie 'Smart Torque' digitale koppelmeetopnemers op de markt gebracht, de T12.
 
Lineaire actuator HSI met encoder-feedback
26-7-2007 - HSI introduceerde onlangs de 21000 serie hybride lineaire actuatoren op de Nederlandse markt.
 
Sensata wint ATC Innovation Award 2007
25-7-2007 - De jury van de ATC Innovation Award 2007 heeft de Cylinder Pressure Sensor van Sensata uitgekozen als beste Nederlandse automative innovatie.
 
Industriële Ethernet-switch
20-7-2007 - Advantech eAutomation brengt een nieuwe serie industriële Ethernet-switches op de markt, de EKI-modules.
 
Draadloze intelligente gereedschappen voor veiligheidskritische bevestigingen
20-7-2007 - Douwes International introduceert draadloze intelligente gereedschappen van Cooper Power Tools, voor veiligheidskritische bevestigingen.
 
3TU.Federatie en STW tekenen overeenkomst Valorisatie
20-7-2007 - Om vaker en sneller innovatieve toepassingen te krijgen voor onderzoeksresultaten, hebben de technische universiteiten van Delft, Eindhoven en Twente en technologiestichting STW een samenwerkingsovereenkomst Valorisatie getekend.
 
Intelligente positiesensor voor inbouw in de cilinder
17-7-2007 - MTS Temposonics presenteert een nieuwe serie positiesensoren voor inbouw in de cilinder, de R- en G-serie.
 

Nieuwsarchief >>

Zoeken
 
Zoek vacature
 
 
Online archief
Zoek- en downloadsysteem voor alle gepubliceerde artikelen
Klik hier
 
Machinebouw Nieuwsbrief
Aanmelden voor de elektronische nieuwsbrief
Klik hier
 
Ook interessant
- Process Control
Hét vakblad voor procesbesturing en analysetechniek
| BPM | DB/M | Infosecurity | IT Service | Java | LAN Magazine | Machinebouw |
| Optimize | Process Control | Software Release | Storage | Telecommagazine |