print deze pagina
Bericht
product
Draadloze intelligente gereedschappen voor veiligheidskritische bevestigingen
20-7-2007 - Douwes International introduceert draadloze intelligente gereedschappen van Cooper Power Tools, voor veiligheidskritische bevestigingen.

Cooper Power Tools heeft snoerloze, accu-aangedreven gereedschappen op de markt gebracht met ingebouwde draadloze intelligentie voor veiligheidskritische bevestigingstoepassingen. Cleco snoerloze gereedschappen met LiveWire-technologie zijn snoerloos en hebben een ingebouwde transducer en meet- en regeltechnologie. De gereedschappen zijn Wi-Fi-gecertificeerd.
Een lijncontroller kan tot tien snoerloze gereedschappen bewaken. Lijncontrollers onderhouden een rechtstreekse communicatie met fabrieksnetwerken en zorgen voor opslag van lokale gegevens, troubleshooting en programmeermogelijkheden voor de snoerloze gereedschappen. Elk toestel heeft zijn eigen IP-adres en een 512-cycli-geheugenbuffer om ervoor te zorgen dat er geen veiligheidskritische gegevens verloren gaan.
Het Cleco 17B-pistoolmodel (bereik 3-13 Nm) en het Cleco 47B haakse model (bereik 5-50 Nm) zijn lichtgewicht, snoerloze gereedschappen die worden gekenmerkt door een optimale controle van aanzetmomenten en hoekverdraaiing en kunnen tot 1000 bevestigingen op één acculading uitvoeren. Het zijn geschikte apparaten voor medewerkers aan een assemblagelijn die veiligheidskritische bevestigingen moeten maken op moeilijk bereikbare plaatsen zoals bij de eindmontage van bijvoorbeeld interieurs in de automotive- of vliegtuigindustrie of in de witgoedsector. Door gebruik te maken van draadloze technieken worden de toegepaste momenten real-time doorgegeven naar een lijncontroller in het netwerk. Met de geïmplementeerde controller en server wordt, met draadloze techniek, het prestatieniveau van een bekabeld systeem gehaald, wat leidt tot een zeer productief snoerloos gereedschap.

Meer informatie: www.douwes.nl

terug

Actueel
Integreerbare digitale koppelmeetopnemer
27-7-2007 - HBM heeft een serie 'Smart Torque' digitale koppelmeetopnemers op de markt gebracht, de T12.
 
Lineaire actuator HSI met encoder-feedback
26-7-2007 - HSI introduceerde onlangs de 21000 serie hybride lineaire actuatoren op de Nederlandse markt.
 
Sensata wint ATC Innovation Award 2007
25-7-2007 - De jury van de ATC Innovation Award 2007 heeft de Cylinder Pressure Sensor van Sensata uitgekozen als beste Nederlandse automative innovatie.
 
Industriële Ethernet-switch
20-7-2007 - Advantech eAutomation brengt een nieuwe serie industriële Ethernet-switches op de markt, de EKI-modules.
 
Draadloze intelligente gereedschappen voor veiligheidskritische bevestigingen
20-7-2007 - Douwes International introduceert draadloze intelligente gereedschappen van Cooper Power Tools, voor veiligheidskritische bevestigingen.
 
3TU.Federatie en STW tekenen overeenkomst Valorisatie
20-7-2007 - Om vaker en sneller innovatieve toepassingen te krijgen voor onderzoeksresultaten, hebben de technische universiteiten van Delft, Eindhoven en Twente en technologiestichting STW een samenwerkingsovereenkomst Valorisatie getekend.
 
Intelligente positiesensor voor inbouw in de cilinder
17-7-2007 - MTS Temposonics presenteert een nieuwe serie positiesensoren voor inbouw in de cilinder, de R- en G-serie.
 

Nieuwsarchief >>

Zoeken
 
Zoek vacature
 
 
Online archief
Zoek- en downloadsysteem voor alle gepubliceerde artikelen
Klik hier
 
Machinebouw Nieuwsbrief
Aanmelden voor de elektronische nieuwsbrief
Klik hier
 
Ook interessant
- Process Control
Hét vakblad voor procesbesturing en analysetechniek
| BPM | DB/M | Infosecurity | IT Service | Java | LAN Magazine | Machinebouw |
| Optimize | Process Control | Software Release | Storage | Telecommagazine |