print deze pagina
Bericht
product
Intelligente positiesensor voor inbouw in de cilinder
17-7-2007 - MTS Temposonics presenteert een nieuwe serie positiesensoren voor inbouw in de cilinder, de R- en G-serie.


De positiesensoren met ruimtebesparende vorm en breed uitgemeten lengtespectrum zijn gebruikersvriendelijk en modulair ontwikkeld, voor continu gebruik in de automatiseringstechniek. De gebruikte magnetostrictieve technologie staat garant voor een hoogst nauwkeurige, reproduceerbare positiemeting. In het bijzonder voor de directe slagmeting in hydraulische cilinders werd de staafvorm ontwikkeld. De staaf van de sensor - een drukvaste buis uit hoogwaardig staal - wordt daarbij geplaatst in de uitgeboorde zuigerstang. Deze buis beschermt het sensorelement met de ferromagnetische draad, waarover het informatiesignaal zich begeeft. De dubbel afgeschermde sensorkop, waarbij de interfacemodules totaal ingesloten zijn voor grote betrouwbaarheid en EMV-bescherming, bevat de elektronica die de actieve signaalverwerking verwerkt. Volledig mechanisch ontkoppeld beweegt zich een passieve positie-indicator, een eenvoudige ring- of u-vormige permanentmagneet, over de sensorpijp en geeft door de buiswand nauwkeurig zijn positie door - onafhankelijke van de gebruikte hydraulische vloeistof.
Bij de installatie in de cilinder wordt de sensor met de M18 x 1.5 flens direct vastgeschroefd of met de bijgeleverde moer vastgemaakt. De modulaire structuur van de Temposonics R- en G-serie voorkomt het loskoppelen van het hydraulische systeem bij het assembleren of uitwisselen van de elektronica. De drukvaste buis van de sensor blijft een onderdeel van de cilinder en de basissensor (elektronica met sensorelement) laat zich afzonderlijk en gemakkelijk uitbouwen. De basissensor wordt aan de drukpijp van de sensor vastgemaakt met twee M4-schroeven. In het geval van storing wordt slechts de basissensor gewisseld, de drukvaste buis met flens blijft in de cilinder. Losmaken van de twee bevestigingsbouten volstaat om de basissensor uit de buis te schuiven.

Meer informatie: www.tsb-bescom.nl

terug

Actueel
Integreerbare digitale koppelmeetopnemer
27-7-2007 - HBM heeft een serie 'Smart Torque' digitale koppelmeetopnemers op de markt gebracht, de T12.
 
Lineaire actuator HSI met encoder-feedback
26-7-2007 - HSI introduceerde onlangs de 21000 serie hybride lineaire actuatoren op de Nederlandse markt.
 
Sensata wint ATC Innovation Award 2007
25-7-2007 - De jury van de ATC Innovation Award 2007 heeft de Cylinder Pressure Sensor van Sensata uitgekozen als beste Nederlandse automative innovatie.
 
Industriƫle Ethernet-switch
20-7-2007 - Advantech eAutomation brengt een nieuwe serie industriƫle Ethernet-switches op de markt, de EKI-modules.
 
Draadloze intelligente gereedschappen voor veiligheidskritische bevestigingen
20-7-2007 - Douwes International introduceert draadloze intelligente gereedschappen van Cooper Power Tools, voor veiligheidskritische bevestigingen.
 
3TU.Federatie en STW tekenen overeenkomst Valorisatie
20-7-2007 - Om vaker en sneller innovatieve toepassingen te krijgen voor onderzoeksresultaten, hebben de technische universiteiten van Delft, Eindhoven en Twente en technologiestichting STW een samenwerkingsovereenkomst Valorisatie getekend.
 
Intelligente positiesensor voor inbouw in de cilinder
17-7-2007 - MTS Temposonics presenteert een nieuwe serie positiesensoren voor inbouw in de cilinder, de R- en G-serie.
 

Nieuwsarchief >>

Zoeken
 
Zoek vacature
 
 
Online archief
Zoek- en downloadsysteem voor alle gepubliceerde artikelen
Klik hier
 
Machinebouw Nieuwsbrief
Aanmelden voor de elektronische nieuwsbrief
Klik hier
 
Ook interessant
- Process Control
Hét vakblad voor procesbesturing en analysetechniek
| BPM | DB/M | Infosecurity | IT Service | Java | LAN Magazine | Machinebouw |
| Optimize | Process Control | Software Release | Storage | Telecommagazine |