Machinebouw blog - laatste entry
04-11-2011 - Niet meer belangrijk?
Er wordt elke dag nog een hoop drukte gemaakt over een te kiezen CAD-applicatie. Elke maker, reselle ...
Lees meer

Process Control nieuws
Machinebouw Toolguide - Supply Chain Management
Machinebouw vacatures - Array Jobs
Lees meer

Machinebouw nieuws
Robots niet meer weg te denken in productie trekhaken

14-11-2011 - Met de aanschaf van een Doosan DNM 650 5-assig bewerkingscentrum, gekoppeld aan een volautomatische beladingsunit van BMO Automation én een volautomatische lascel voor het lassen van afneembare trekhaken ten behoeve van personenauto's en lichte bedrijfswagens, heeft ACS Systems in Oosterhout zich verzekerd van een productieproces, waarmee ze voorsprong nemen in de competitieve markt van trekhaakfabrikanten.

Volgens A.C. van Strien, directeur van ACS Systems, en Marcel Tanis, manager productions, zijn de twee productie-units, welke onlangs in gebruik zijn genomen, een belangrijke opstap naar het volledig volautomatisch produceren van hun hoogwaardige afneembare trekhaken. Beide units, zowel de BMO belader alsook de volautomatische lascel zijn voorzien van Motoman/Yaskawa robots.
Marcel Tanis: "Totale standaardisatie en het elimineren van onnodige kosten zijn, naast innovatieve productiemethodes, de basis om concurrerend te zijn en te blijven. Onze afneembare trekhaken worden door Japanse en Europese automobielfabrikanten afgenomen en zijn inmiddels als origineel onderdeel opgenomen in hun assortiment. Constante kwaliteit en permanente kostenbeheersing is derhalve essentieel.''Lasrobot
''De eerste investering die wij deden was de MA 1400 Motoman/Yaskawa lasrobot met een DX 100 robotbesturing en een intern slangenpakket. Voor de lastechniek maken wij gebruik van de SKS LSQ5 met Q8 besturing inclusief parameterbewaking voor de kwaliteitscontrole. De twee lasmanipulatoren, welke door ons zelf zijn ontwikkeld, zijn door Yaskawa als twee extern aanstuurbare robotassen in het systeem opgenomen, zodat ze met een gecontroleerde snelheid vanuit het robotprogramma aangestuurd kunnen worden. Door de mogelijkheid tot multitasken stuurt de robot de automatisering van de ene job aan terwijl deze op de andere job aan het lassen is. De lasrobot speelt hier dus ook de rol van automatiseerder van de externe handelingen en maakt een extra plc-kast overbodig'', aldus Tanis.Doosan bewerkingscentrum
''De 5-assige Doosan DNM 650 en de Motoman/Yaskawa Proloader voldoen aan onze eisen om robuust, eenvoudig en betaalbaar te automatiseren. Door het 5-assig bewerken in één opspanning komen de producten compleet bewerkt, zonder bramen en nagemeten van de machine. Ze kunnen direct door naar de volgende processtap. Op onze horizontale bewerkingscentra met palletwisselaars haalden we met een 24-voudige opspanning een mooi spindelrendement. Met de enkelvoudige opspanning van de Doosan/BMO is het spindelrendement gekelderd, maar kunnen we, doordat we 24/7 onbemand produceren, twee bemande horizontale bewerkingscentra stilzetten. Het automatiseren dwingt je tot procesbeheersing met als resultaat een constante kwaliteit waar je in een productieomgeving altijd naar op zoek bent. De Renishaw-taster bewaakt en corrigeert de processen. Daarnaast levert het ons de data welke we nodig hebben voor de tracebility van onze producten en om aan de door onze klanten gestelde ISO/TS 16949 Norm te kunnen voldoen''.

Gerelateerde artikelen
Geen gerelateerde bedrijven gevonden.
Reacties op dit artikel
Dit artikel heeft nog geen reacties.
Reageer
Wilt U een reactie plaatsen op dit bericht? Log dan in op deze website. Heeft U dat nog niet eerder gedaan? Registreer U dan eerst.
Machinebouw nieuws || alle items
15-11-2011 - Nederlandse industrie goed op schema met energiebesparing
De Nederlandse industrie heeft vorig jaar 1,4% energie bespaard ten opzichte van 2009. Volgens minister Verhagen zijn de resultaten het gevolg van maatregelen op het gebied van proces- en ketenefficiëntie. De industrie blijft hierdoor op schema om de afgesproken energiebesparing te realiseren. Dat draagt in belangrijke mate bij aan de 20% CO2-reductiedoelstelling van het kabinet en de concurrentiekracht van de bedrijven.
Lees meer
14-11-2011 Robots niet meer weg te denken in productie trekhake... 
11-11-2011 Panasonic brengt robuuste Android-tablet  
09-11-2011 Ambitieuze strategie Gasparini resulteert in nieuwe ... 
08-11-2011 Eerste Femme Tech Awards uitgereikt 
07-11-2011 Export en werkgelegenheid groeien ondanks sombere ti... 
01-11-2011 Robots bepalen beeld op Welding Week 
Lees meer
Machinebouw bloggers || alle items
Machinebouw artikelen || alle items || zoeken
Geen leesweergave beschikbaar08-07-2011 - iColumn

De columns in Machinebouw komen als blog ook op de website van vakblad Machinebouw te staan. Voor iedereen toegankelijk. En er kan nog commentaar op worden geleverd ook. Alleen gebeurt dat erg weinig, om niet te zeggen dat het niet gebeurt. All ... Lees meer

Geen leesweergave beschikbaarEigenzinnige Japanse machinebouwer breidt gestaag ui...
Geen leesweergave beschikbaarThemadag toont nieuwe ontwikkelingen
Geen leesweergave beschikbaarStrategische en tactische ontwikkelingen in PLM-soft...
Geen leesweergave beschikbaarRisicoreductie: wat zijn de keuzes?
Geen leesweergave beschikbaarTwents mkb werkt samen aan mechatronica
Geen leesweergave beschikbaarExit inefficiënte elektromotoren. En nu?
Geen leesweergave beschikbaarBetrouwbaarheid drukpersen stelt eisen aan component...
Geen leesweergave beschikbaarOok koper is verantwoordelijk voor veilige installat...
Machinebouw whitepapers || alle items
Machinebouw Toolguide - Product Lifecycle Management
Machinebouw personalia || alle items
Machinebouw zoeken
Machinebouw vacatures
Lees meer
Machinebouw
Machinebouw 5
Ga hier naar het laatste nummer van Machinebouw
Machinebouw sponsor
Machinebouw agenda
30 november - 1 december 2011, Precisiebeurs 2011
25 & 26 januari 2012, RapidPro 2011
13-16 maart 2012, Techni-Show
2 t/m 5 oktober 2012, Industry & Automation 2012
Lees meer

Klik hier om een evenement op te voeren.
Machinebouw Toolguide - 2D/3D Cad-software