Machinebouw blog - laatste entry
28-11-2011 - Alweer voorbij
Niet alleen het jaar is voorbij. Ook de economische opleving lijkt een kort leven beschoren. Ondanks ...
Lees meer

Machinebouw Toolguide - Supply Chain Management
Machinebouw vacatures - Array Jobs
Lees meer

Overzicht
Bertus Zuijdgeest 
Bertus Zuijdgeest Bertus Zuijdgeest is free lance auteur van Machinebouw en gespecialiseerd in ICT-ondersteuning van productontwikkelings en productieprocessen, met name met PLM, CAD, CAM, CAE en Digital Manufacturing software. Hij levert sinds 1987 regelmatig bijdragen aan Machinebouw. Daarnaast organiseert hij gebruikersbelangen in diverse gebruikersgroepen.

28 november 2011 - Alweer voorbij

Snel, sneller, snelst. De overtreffende trap. Wanneer houdt het op? Een gemeenplaats: de wereld draait steeds sneller. Dagen, weken, maanden worden korter. Het jaar onvermijdelijk ook. Het is alweer voorbij. Net terug van de wintervakantie, is het alweer tijd voor de zomervakantie. Net weer op gang gekomen dan de zomervakantie, is het jaar alweer voorbij en gaat het weer naar de wintervakantie. Je vraagt je ondertussen af waarom je tussentijds nog terugkomt. Het is bijna niet meer te doen. Er was iets…. Natuurlijk, salaris ophalen. Eigenlijk niet onbelangrijk. Alle gekheden op stokjes: het ligt niet alleen aan het ouder worden. Hoewel die soms machtige uitwerkingen hebben. Onlangs iemand met moeite herkend na een periode van geschat 2 jaar. Het zal met mij niet beter zijn.

Reacties (0)

04 november 2011 - Niet meer belangrijk?

Er wordt elke dag nog een hoop drukte gemaakt over een te kiezen CAD-applicatie. Elke maker, reseller en verkoper vindt zijn systeem het beste en weet vele redenen te vinden waarom dat zo is. Vaak heb ik de indruk dat een aanschaf niet zoveel te doen heeft met de kwaliteiten van de software.

Reacties (0)

09 september 2011 - Werken

Sinds olie en gas ontdekt werden, is bekend dat de voorraden eindig zijn. Die wetenschap komt eerst nu aan bij de beleidsmakers en dat leidt tot bijzondere, soms zelfs amusante maatregelen. In Nederland worden auto’s fiscaal bevoordeeld omdat het hybride voertuigen zijn. Die rijden deels elektrisch of elektrisch ondersteund. Laden van de accu’s (die bijzonder duur en milieuonvriendelijk zijn bij het maken en recyclen) gebeurt bij het rijden of aan de laadpaal waar atoom- of kolenstroom wordt gebruikt die met een rendement van ongeveer 50 procent wordt opgewekt. Over atoomstroom weten de dames en heren beleidsmakers sinds Fukushima ook het een en ander. Algemene teneur: geen oplossing op de lange termijn.

Reacties (0)

29 juli 2011 - iColumn

De columns in Machinebouw komen als blog ook op de website van vakblad Machinebouw te staan. Voor iedereen toegankelijk. En er kan nog commentaar op worden geleverd ook. Alleen gebeurt dat erg weinig, om niet te zeggen dat het niet gebeurt.

Reacties (0)

14 juni 2011 - Waardering

Experts inhuren doe je met een reden. Omdat je zelf bepaalde kennis niet in huis hebt of omdat je meer mensen nodig hebt dan in eigen huis beschikbaar

Reacties (0)

06 mei 2011 - Voetafdruk

Te pas en te onpas wordt over voetafdruk gesproken. Niet op z’n Nederlands, maar Engels: ‘footprint’. We hebben niet alleen meer een koolstof footprint in de vorm van CO2, maar ook een water-footprint, een footprint voor allerlei soorten grondstoffen en recentelijk helaas ook een atomaire footprint.

Reacties (0)

04 april 2011 - Zelf

Wat is er ergerlijker dan een IT-apparaat dat een paar weken na de garantietermijn kapot gaat. Bij de vorige panne had ik nog mazzel en zaten de weken aan de gunstige kant. Nu dus pech. Het lijkt wel of die apparaten er op worden ontworpen.

Reacties (0)

25 februari 2011 - Naakt

Ga naakt op reis. Dat is de redelijk vrij vertaald de boodschap van de Duitse AIVD. Deze ‘Bundesamt für Verfassungsschutz’ (voor wie het vergeten is, Verfassung betekent grondwet) bedoelt dat gelukkig niet letterlijk.

Reacties (0)

09 februari 2011 - Normen

Het is nog voor Kerstmis en de wereld is wit. Heel wit. Zo wit hadden we het lang niet meer. Gelukkig laat de natuur zich af en toe van zijn beste kant zien, zodat de mens weer even beseft hoe klein hij eigenlijk is. En hoe dwaas. Het lijkt wel alsof de dagelijkse sleur ten koste van alles vastgehouden moet worden. Dus wordt tot half twee ’s nachts in files gestaan, wordt de held gespeeld op een koud perron en wordt er geklaagd over een vliegtuig dat niet vertrekt. Self inflicted misery. Ik heb geen medelijden.

Reacties (0)

23 december 2010 - Niet zo briljant

Terwijl ik de vorige keer nog schreef over het met opzet starten van een cyberwar door waarschijnlijk een overheid, heeft zo’n zelfde overheid (met zekerheid een andere) behoorlijk boter op z’n hoofd. Met alle goede bedoelingen van de wereld heeft de Duitse overheid een nieuw identiteitsbewijs ingevoerd waarmee veilig op internet zaken kunnen worden gedaan.

Reacties (0)

Weergave resultaten 1-10 (van 38)
 |<  < 1 - 2 - 3 - 4  >  >| 
Machinebouw nieuws || alle items
13-01-2012 - Robot Daniel 123 ontmoet robot Jane 234
Robots krijgen steeds meer menselijke eigenschappen. Een ontmoeting tussen twee robots kan zelfs net zo verlopen als wanneer twee mensen elkaar tegenkomen.
Lees meer
11-01-2012 Van Leeuwen neemt staalleverancier over 
10-01-2012 Hillebrand als eerste NEN-EN-1090-1 gecertificeerd 
10-01-2012 Hoge verwachtingen voor RapidPro 
09-01-2012 High-power hoogfrequent relais tot 8GHz 
06-01-2012 Optimale diagnose en visualisering 
04-01-2012 Veilig en steriel koppelen en ontkoppelen 
Lees meer
Machinebouw whitepapers || alle items
Machinebouw bloggers || alle items
Machinebouw Toolguide - Product Lifecycle Management
Machinebouw personalia || alle items
Machinebouw zoeken
Volg Machinebouw op:
  
Machinebouw vacatures
Lees meer
Laatste editie
Machinebouw sponsor
Machinebouw agenda
25 & 26 januari 2012, RapidPro 2011
13-16 maart 2012, Techni-Show
2 t/m 5 oktober 2012, Industry & Automation 2012
2 t/m 5 oktober 2012, Aandrijftechniek
Lees meer

Klik hier om een evenement op te voeren.
Machinebouw bloggers
Machinebouw Categories
Geen categorieën gevonden.
Machinebouw jaren
Machinebouw tags
Geen tags gevonden.
Machinebouw Toolguide - 2D/3D Cad-software