Machinebouw blog - laatste entry
04-11-2011 - Niet meer belangrijk?
Er wordt elke dag nog een hoop drukte gemaakt over een te kiezen CAD-applicatie. Elke maker, reselle ...
Lees meer

Process Control nieuws
Machinebouw Toolguide - Supply Chain Management
Machinebouw vacatures - Array Jobs
Lees meer

Overzicht

04 november 2011 - Niet meer belangrijk?
Bertus Zuijdgeest

Er wordt elke dag nog een hoop drukte gemaakt over een te kiezen CAD-applicatie. Elke maker, reseller en verkoper vindt zijn systeem het beste en weet vele redenen te vinden waarom dat zo is. Vaak heb ik de indruk dat een aanschaf niet zoveel te doen heeft met de kwaliteiten van de software.

Reacties (0)

04 november 2011 - Integratie
Hans Harlé

Nieuwe technologieën beginnen hun levenscyclus vaak als losstaand fenomeen, naast al bestaande systemen. Vervolgens ontstaat de behoefte om koppelingen tot stand te brengen tussen oud, minder oud en nieuw, zodat alles efficiënter samenwerkt. Uiteindelijk convergeert een aantal van die gekoppelde systemen tot één geheel, waarna ook dat weer gekoppeld wordt aan iets nieuws.

Reacties (0)

09 september 2011 - Werken
Bertus Zuijdgeest

Sinds olie en gas ontdekt werden, is bekend dat de voorraden eindig zijn. Die wetenschap komt eerst nu aan bij de beleidsmakers en dat leidt tot bijzondere, soms zelfs amusante maatregelen. In Nederland worden auto’s fiscaal bevoordeeld omdat het hybride voertuigen zijn. Die rijden deels elektrisch of elektrisch ondersteund. Laden van de accu’s (die bijzonder duur en milieuonvriendelijk zijn bij het maken en recyclen) gebeurt bij het rijden of aan de laadpaal waar atoom- of kolenstroom wordt gebruikt die met een rendement van ongeveer 50 procent wordt opgewekt. Over atoomstroom weten de dames en heren beleidsmakers sinds Fukushima ook het een en ander. Algemene teneur: geen oplossing op de lange termijn.

Reacties (0)

09 september 2011 - Gebruiksvriendelijk
Hans Harlé

We vinden gebruiksvriendelijkheid wel belangrijk voor een ERP-systeem, maar laten deze bij de keuze van een pakket toch minder zwaar wegen.

Reacties (0)

29 juli 2011 - iColumn
Bertus Zuijdgeest

De columns in Machinebouw komen als blog ook op de website van vakblad Machinebouw te staan. Voor iedereen toegankelijk. En er kan nog commentaar op worden geleverd ook. Alleen gebeurt dat erg weinig, om niet te zeggen dat het niet gebeurt.

Reacties (0)

29 juli 2011 - Levenscyclus
Hans Harlé

Elk product heeft een bepaalde levenscyclus, zo weten we sinds Philip Kotler en andere autoriteiten op het gebied van marketing. Een kleine groep voorlopers pikt een nieuw product op, een grotere groep trendvolgers ontdekt het ook, daarna groeit het uit tot een gangbaar massaproduct, en tot slot is het achterhaald en wordt het niet meer gekocht.

Reacties (0)

14 juni 2011 - Waardering
Bertus Zuijdgeest

Experts inhuren doe je met een reden. Omdat je zelf bepaalde kennis niet in huis hebt of omdat je meer mensen nodig hebt dan in eigen huis beschikbaar

Reacties (0)

14 juni 2011 - Documentatie
Hans Harlé

Ook op het gebied van service en onderhoud, het thema van nummer 5 van Machinebouw, gaan de digitale ontwikkelingen in ras tempo door. We kennen al enige tijd de diagnose op afstand: de onderhoudsmonteur kan via zijn pc een machine of installatie ver weg controleren, testen en bijsturen.

Reacties (0)

06 mei 2011 - Voetafdruk
Bertus Zuijdgeest

Te pas en te onpas wordt over voetafdruk gesproken. Niet op z’n Nederlands, maar Engels: ‘footprint’. We hebben niet alleen meer een koolstof footprint in de vorm van CO2, maar ook een water-footprint, een footprint voor allerlei soorten grondstoffen en recentelijk helaas ook een atomaire footprint.

Reacties (0)

06 mei 2011 - Ludiek
Hans Harlé

Vision en robotica zijn niet meer weg te denken uit de industrie en vinden ook binnen de gezondheidszorg steeds meer hun weg. Omdat robots in de regel niet zonder vision kunnen, worden de twee vaak in één adem genoemd. Ze zijn ook samen het thema van nummer 4 van Machinebouw.

Reacties (0)

Weergave resultaten 1-10 (van 55)
 |<  < 1 - 2 - 3 - 4 - 5 - 6  >  >| 
Machinebouw nieuws || alle items
15-11-2011 - Nederlandse industrie goed op schema met energiebesparing
De Nederlandse industrie heeft vorig jaar 1,4% energie bespaard ten opzichte van 2009. Volgens minister Verhagen zijn de resultaten het gevolg van maatregelen op het gebied van proces- en ketenefficiëntie. De industrie blijft hierdoor op schema om de afgesproken energiebesparing te realiseren. Dat draagt in belangrijke mate bij aan de 20% CO2-reductiedoelstelling van het kabinet en de concurrentiekracht van de bedrijven.
Lees meer
14-11-2011 Robots niet meer weg te denken in productie trekhake... 
11-11-2011 Panasonic brengt robuuste Android-tablet  
09-11-2011 Ambitieuze strategie Gasparini resulteert in nieuwe ... 
08-11-2011 Eerste Femme Tech Awards uitgereikt 
07-11-2011 Export en werkgelegenheid groeien ondanks sombere ti... 
01-11-2011 Robots bepalen beeld op Welding Week 
Lees meer
Machinebouw bloggers || alle items
Machinebouw whitepapers || alle items
Machinebouw Toolguide - Product Lifecycle Management
Machinebouw personalia || alle items
Machinebouw zoeken
Machinebouw vacatures
Lees meer
Machinebouw
Machinebouw 5
Ga hier naar het laatste nummer van Machinebouw
Machinebouw sponsor
Machinebouw agenda
30 november - 1 december 2011, Precisiebeurs 2011
25 & 26 januari 2012, RapidPro 2011
13-16 maart 2012, Techni-Show
2 t/m 5 oktober 2012, Industry & Automation 2012
Lees meer

Klik hier om een evenement op te voeren.
Machinebouw bloggers
Machinebouw Categories
Geen categorieën gevonden.
Machinebouw jaren
Machinebouw tags
Geen tags gevonden.
Machinebouw Toolguide - 2D/3D Cad-software